Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information - 
Startsida - 
Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök - 
Startsida -  / Aktuellt

Västerås sett från Mälarisen.

 

 -  

Aktuellt

Samordningsnytt nr 1, 2018

Samordningsnytt nr 1, april 2018 (pdf)


Hur grit och motivation förhåller sig till meningsfullhet och hopp
21 maj 2018

Grit

Torkel Klingberg är läkare och professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet. Han har skrivit flera böcker, bland annat om hur GRIT och MOTIVATION påverkar vår utveckling och våra livsval.

*Grit är ett begrepp som myntats av den amerikanska psykologen Angela Duckworth. På svenska kan det översättas till “gry” (som i “det är gott gry i grabben”), driv, karaktärsstyrka eller jävlar anamma. – Kort sammanfattat handlar det om en förmåga att hålla fast vid långsiktiga mål, och att inte ge upp vid motgångar.

Föredraget riktar sig till Dig som arbetar med människor i förändringsprocesser och livets gränssituationer.

Datum: Den 21/5 klockan 15.30-17.

Anmälan här: alt. 021-12 80 85.

Lokal: Kyrkbacksgården, Rudbeckiussalen, Västerås

Max antal deltagare 230 personer.

OBS! Föredraget är kostnadsfritt för Dig men finansieras och erbjuds av nedanstående samverkanspartner. Uteblir Du, utan att ha ställt din plats till förfogande före den 17 maj, debiteras 200 kr.

Samordningsförbundet Västerås, Studieförbundet Vuxenskolan – Arvsfondsprojektet Tillsammans för psykisk hälsa och S:t Lukas Västerås.

Varmt välkommen!


På begäran - 25 april 2018:Nätverksträff 25 april 2018

Läs mer här:Inbjudan och anmälan


 

Samordningsnytt nr 3, 2017

Samordningsnytt nr 3, december 2017 (pdf, nytt fönster)


LFL 2018

Spännande interaktiva inslag så att du som konferensdeltagare ges maximal möjlighet att interagera, kommunicera och få med dig en mängd tips, idéer och egna reflektioner rakt in i till ditt eget arbete.

Agneta LFL 2018

14 mars

SCC-Short Cut Coaching är en tio minuters intervju. Utarbetad av bl.a. Agneta. Kort samtalsvariant av lösningsfokus - ett BRA VERKTYG för t.ex. chefer/ledare! Möjlighet att prova på att genomföra en egen SCC-intervju ges!

15 mars

Livecoaching av någon konferensdeltagare! En unik möjlighet att följa det lösningsfokuserade hantverket in action. Deltagarna kommer ges möjlighet att konstruera frågor i team under samtalet samt ge hen som deltagit i coachningen feedback efter samtalet.

Lokala miniworkshops om konkret användbarhet och nytta av lösningsfokus erbjuds under båda konferensdagarna. Mer information om dessa kommer i programmet.

Läs mer: Inbjudan och anmälan! (pdf, nytt fönster)

Programmet kommer att växa fram här!

Utbildningar:

Grundutbildning i Lösningsfokuserat arbetssätt våren 2018

för ledare och professionella inom arbetslivsinriktad rehabilitering samt förebyggande verksamhet.

Lösningsfokuserat arbetssätt

2 utbildningsomgångar erbjuds våren 2018

alt 1) 29-30 januari samt 16 februari

alt 2) 12-13 april samt 23 april

kl. 8.30–16.00

Aros Congress Center

Västerås

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Västmanland samt Västerås stad med klienter, patienter, deltagare, personal, organisation eller ledarskap.

Du kommer under tre dagar att ges möjlighet att upptäcka och lära mer om hur lösningsinriktade arbetsmodeller kan underlätta ditt arbete genom att hitta och bygga på det som redan fungerar. Dessa modeller kan direkt användas i det vardagliga arbetet vare sig du arbetar inom områden som rör sociala frågor, försörjning, sysselsättning, rehabilitering, hälso- och sjukvårdsarbete, behandling, personal, ledning, eller annat förändringsarbete. Genom hela utbildningen följer parallellt ett perspektiv på hur samarbete, på olika sätt, kan utvecklas mellan förbundets parter.

Ett lösningsfokuserat arbetssätt kännetecknas av ett framtidsperspektiv, där våra deltagare och organisationers resurser och kvaliteter utgör grunden för att utveckla och förändra. Konkreta metoder erbjuds som ger dig en rad olika verktyg och tekniker att använda i olika sammanhang.

Läs mer:
Inbjudan och anmälan

Ta gärna del av dokumentation från tidigare konferenser och nätverksträffar:
Dokumentationer Konferenser/seminarier - Samordningsförbunden i Västmanlands län


Inbjudan till GRUPPledarutbildning i lösningsfokuserat arbetssätt:

- att coacha/leda klienter, deltagare i grupp

9-10 april samt 7 maj 2018

Kl. 8.30–16.00

Aros Congress Center, Västerås

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan,Region Västmanland samt Västerås stad.

Vi vill erbjuda dig en möjlighet att delta i en vidareutbildning kring att använda lösningsfokuserad metod i gruppsammanhang.

Utbildningens syfte

Syftet med utbildningen är att du utifrån dina erfarenheter, kunskaper, styrkor, och färdigheter ska få möjlighet till nya upptäckter, inspiration och kunskaper att designa just ditt bästa koncept för just dina klienter och Din arbetssituation.

Vem kan delta i utbildningen?

Kursen vänder sig till Dig som redan har genomgått grundutbildning i lösningsfokus och vill starta grupper eller redan är igång men önskar att utveckla Din roll som lösningsfokuserad gruppledare.

Läs mer: Inbjudan och anmälan

Ta gärna del av dokumentation från tidigare konferenser och nätverksträffar:
Dokumentationer Konferenser/seminarier - Samordningsförbunden i Västmanlands län


 

 - Tillbaka  -    Upp  -